torsdag 16 juni 2011

Sisteron - Grasse - Nice

Vi startade tidigt i morse då vår underbare värd Laurent var tvungen att bege sig till jobbet. Olga och jag besteg berg på morgonsidan, tog oss upp till La Bastille som är ett gammalt fängelse. Grenoble omges av berg och ligger som i en gryta vilket leder till att det blir väldigt varmt - i juli runt 40 grader även på natten. Vacker utsikt från bergen dock!

Vi begav oss sedan mot Nice. Vi undvek i största möjliga mån motorvägarna och tog vägen genom Alperna istället. Magnifika vyer! Helt omöjliga både att beskriva och fånga på kort tyvärr. Vi åkte genom en massa bergsbyar och stannade i några av dem, bland annat i Sisteron där vi promenerade runt och fotograferade.

Vi stannade till i Grasse där Olga och jag besökte Fragonard's parfymmuseum. Vi passade även på att shoppa lite. Sådant gör flickor glada.

På kvällen anlände vi till slut till Nice. Det var lite trixigt att finna en parkeringsplats, men till slut så. Vi bor på ett tvåstjärningt hotell nära vattnet och nära Promenade des Anglais. Har njutit av en middag och en promenad längs vattnet. Och vi trivs bra här, stannar nog en extra natt. Håller tummarna för sol i morgon!


Grenoble.


Grenoble.


Sisteron.


Längs en slingrig väg i Alperna.


Månförmörkelse, Nice.


Något har skrivit "Nice" med stenar på stranden.


Promenade des Anglais, Nice.

1 kommentar:

  1. Det verkar som ni har det jätt-bra! Lite avundsjuk är jag allt! Fortsätt och njut och hälsa ditt resesällskap så mycket!
    Kramar i massor / Mamma

    SvaraRadera