måndag 20 juni 2011

Bergerac - Limoges - Les Granges

Natten i Toulouse var väldigt mysig, och där ingick sällskap i sängen. Inte helt fel! Mitt sovsällskap var vit och lurvig och kurrade jättehögt. Grannens (!) katt.

I går morse startade vi med lite mera sightseeing i Toulouse och begav oss sedan mot Bergerac. Där dumpade vi Fredric som valde att ta tåget mot surfing i Biarritz i stället för att göra oss sällskap hem. Lite ledsamt kändes det allt, men att Beyoncé sjöng "Who rules the world - girls" på radion när vi lämnade tågstationen satte humöret för resten av resan.

Olga och jag stannade på Château La Renadie och köpte vin på vägen. Mys att prova vin på ett slott!

Vi gjorde Limoges och kollade in stadens alla sevärdheter - det gick ganska fort.

Sen letade vi oss byn Les Granges där vi skulle tillbringa natten hos en dam från CouchSurfing. Det var med pirr i magen som vi närmade oss byn. Den brittiska damen hade nämligen berättat att hon varken hade el eller vatten, men kunde gärna ge oss tak över huvudet. Det var bara det att det var ganska stora hål i taket så vi skulle hålla tummarna för att det inte regnade. Men man ska lita på sin magkänsla - den här damen verkade nämligen mycket trevlig. Carole kallas för Madame Scarecrow och bor i det här lilla huset på den franska landsbygden med en budget på 4000 euro/år. Projektets första år av tre är snart över och det går bra. På gården bor cirka 50 djur, bland annat får, gätter, höns, grisar och harar. Carole har gäster som sover över i stort sett varje natt och har många munnar att mätta -natten till måndag var vi sju personer i hushållet. Projektet kommer bland annat att resultera i tre böcker och redan nu finns en hel del information på internet (tips: googla). Madame Scarecrow var helt fantastiskt - otroligt välkomnande och avslappnad. Hon hade mycket erfarenhet av livet och delade med sig av fantastiska historier. Hon har många som i utbyte mot en sovplats och mat kommer och arbetar hos henne. Både Olga och jag är sugna. Vi lämnade bidrag till att köpa en ko, och går allt som det ska kommer vi att få ost skickade hem till oss framöver. Carole önskade att jag inte publicerade några bilder från Les Granges, från huset och gården, på internet, så det ska jag inte göra heller. Men för den som vill se och höra så visar jag gärna bilder och berättar mer.



Limoges.



Château La Renadie.


God natt hos Madame Scarecrow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar