fredag 8 april 2011

Ytterligare en presentation...

I dag har vi presentationer. Av ett grupparbete. Igen. Det är nog min femtioelfte presentation för den här terminen. I dag är det på engelska och jag har inte ens tid att vara nervös - presentationer har blivit vardagsmat.

Men presentationerna är lite annorlunda här när man jämför med hur det är hemma, lärarna är annorlunda. Här avbryter lärarna gärna och ofta och "tar över" presentationen ibland. Ofta kommer de med invändningar och saknar någon information, men de är otåliga - för informationen de saknar kommer ofta lite längre fram i presentationen. Kort och gott förstör lärarna studenternas presentationer. Jag föredrar att de sitter stilla, lyssnar och kommenterar först när man är klar. Som de gör hemma. "Borta bra, men hemma bäst" - angående presentationer i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Det är i alla fall rätt roligt att diskutera med dem. Jag och Mongon pratade ju ett tag om ifall doftintrycket på LV affären var avsiktligt eller påverkat av besökarna! Allt som påpekas är så sjukt subjektivt påverkat av deras egna undervisningsplan.. så man kan ju aldrig ha "fel". Man upplever bara världen lite annorlunda än dem.. det kan de ju inte göra något åt. :)

    Länge leve mångfalden!

    SvaraRadera
  2. Glömde informera allmänheten om att din redovisning idag var mycket professionell och imponerande! Ett akademiskt ordförråd levererades på ett så naturligt sätt att alla som inte visste vad cordial betydde inte hade något val annat än att hjärtligt acceptera innebörden.

    SvaraRadera