måndag 18 april 2011

Gravid i metron i Paris

I fredags kom äntligen Emma och Anette hit, hela vägen från Skövde. Hemma hos mig åt testade vi en massa fransk mat och dryck. Betoningen låg självklart på efterrätterna, men all mat uppskattades av gästerna - till och med sniglarna. När vi testat maten testade vi Troyes by night. Två förfester, en bar och två klubbar hann vi med. Sova får man göra i Skövde, tyckte vi.

Efter Troyes by night gjorde vi Troyes by day innan det var dags att ta tåget mot Paris. Väl i Paris bodde vi ett stenkast från Svenska kyrkan. Därifrån har jag många fina minnen, från olika au pair-träffar och roliga aktiviteter.

På fredagseftermiddagen strosade vi i Montmartre. När skymningen föll gick vi mot Triumfbågen och på vägen hem fick vi oss en riktigt god middag på Hippopotamus, en fransk restaurangkedja som är specialiserade på grillat kött. Mums! 

Under gårdagen var det promenader som gällde hela dagen. Innan vi var klara var mina och Anettes fötter så grå och dammiga att de såg ut att aldrig vara tvättade. Vi promenerade via Triumfbågen till Eiffeltornet och väl där promenerade vi upp och ner för trapporna. Ungefär 1 800 steg beräknar Emma och jag att vi gick bara i Eiffeltornet. Efter en kort vila gick vi vidare mot Notre Dame, via Place de la Concorde, Jardin de Tuileries och Louvren.

Något jag lärde mig under helgen var att om man låtsas vara gravid (läs: ser gravid ut) får man sitta på metron. En madame frågade mig strax innan metron skulle stanna vid en station om jag ville sitta. Emma och Anette satt bredvid henne, och jag uppfattade det som att hon skulle av och tyckte att jag, och inte alla som stod runtikring mig, skulle få sitta så jag kunde prata med mina vänner. Hon kliver dock inte av metron vid nästa stopp trots att jag får hennes plats. Då erbjuder jag henne självklart att få tillbaka platsen. "Nej" säger hon "sitt du, jag är inte gravid". "Inte jag heller" tänker jag, men känner då att det är bäst att vara tyst. Nog för att det är svårt att hålla vikten när man är utomlands, men snälla!

Förutom den lilla incidenten i metron hade vi otroligt trevligt hela helgen! Vad glad jag är att Emma och Anette hade möjlighet att komma hit och hälsa på. Finare vänner får man leta efter!


Jordgubbar och välkomstdrink på Avenue Pierre Brossolette.


Partaj i Troyes.


Paus innan alla trappor upp till Sacré Coeur.


Triumfbågen by night.


På promenad i Paris.


Fotografering vid Place du Trocadéro.


Place du Trocadéro.


Skål!
Självklart måste man dricka lite champagne i toppen av Eiffeltornet. Tack Emma!


Befinner oss lite lagom långt ifrån Stockholm.


"Titta Anette, där är Eiffeltornet! Äntligen hittade vi det..."


Notre Dame.

4 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅÅ va fint och vad kul ni måste ha haft! kram på er allihopa!/Anna

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder du lagt upp. Mest gillade jag kombination av bild och bildtexten: "Titta Anette, där är Eiffeltornet! Äntligen hittade vi det..." :D

    SvaraRadera
  3. Helt underbara bilder! Och vem bryr sig om en randomfransyska på metron jag tycker ni är skitsnygga allihop! Och än en gång - jag är sååå avundsjuk!! Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Kom på att vi kanske ska nämna att fransyskan på metron själv såg ut som att hon skulle föda tvillingar ur brösten och inte verkade ha alla hästar hemma i stallet...

    SvaraRadera