tisdag 10 maj 2011

Champagne

I går var en jättemysig dag. Mamma och Cecilia kom till Troyes med tåg och vi tog en liten promenad i centrum och åt god lunch på uteservering. Sen åkte vi bil bort från stan och ut på landsbygden. Solen sken och det var fantastiskt vackert. Vi åkte på smala och slingriga vägar genom små och pittoreska byar. Vi stannade i byn Landreville för att köpa en flaska champagne hos Rene Jolly. Hösten 2009 gjorde vi en case study vid Handelshögskolan vid Umeå Universitet när vi läste företagsekonomi, och vår case study handlade just om Rene Jolly. Häftigt att åka dit och se champagnehuset med egna ögon! Nästa steg är att testa champagnen som vi jobbade med.

Resan gick vidare mot Urville och champagnehuset Drappier. Vi blev väldigt väl omhändertagna och fick vi en mycket intressant rundtur på gården och i källarna. Vi fick sedan prova tre olika sorters champagne, en champagne brut, en champagne bland de blanc och en vintage.

Tre fantastiska dagar har jag haft tillsammans med mamma och storasyster i Paris och ute i Champagne. Tack så mycket för besöket! I dag har de fått njuta av Paris och jag har fått njuta av föreläsningar på skolan. Vem som haft det bäst behöver jag inte ens fundera över.


Utsikt från bilden över vinrankor och en liten by.


I Drappier's källare.


Champagne Drappier.


Tillfällig förvaring av vintage-champagne.


Champagneprovning.

1 kommentar:

  1. Jätte-mysigt!Men har en del redan fått för mycket? Kram mamma och storasyster

    SvaraRadera